Ekspert tror MH370 ble fløyet med vilje ned i havet

Etter snart tre års søking etter vrakrestene til flyet MH370 i Indiahavet har man fortsatt ikke funnet mer enn små vrakrester. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix.
Etter snart tre års søking etter vrakrestene til flyet MH370 i Indiahavet har man fortsatt ikke funnet mer enn små vrakrester. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Piloten på det malaysiske passasjerflyet MH370 ser ut til å ha krasjlandet i havet med vilje, mener den verdensledende canadiske flyeksperten Larry Vance.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge BBC sa Vance til det australske nyhetsprogrammet 60 Minutes at han hadde kikket på bilder av en vingeklaff man har funnet fra MH370-flyet.

Skadene på vingen tyder på at vingeklaffene har vært nedfelt for landing før flyet traff havoverflaten.

– Noen fløy flyet ned i vannet. Det fins ingen alternativ teori man kan følge, sa Vance.

Les også: Fortsatt uklart hva som skjedde med MH370

Også den australske etterforskningslederen Peter Foley sier til programmet at funnene tyder på at noen styrte flyet da det krasjlandet i havet.

Boeing 777-flyet forsvant da det skulle fly 239 passasjerer til Beijing fra Kuala Lumpur den 8. mars i 2014. Passasjerene er erklært omkommet.

Les også: Fortsatt uklart hva som skjedde med MH370

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus