16 bekreftet omkommet i luftballongulykke i Texas

Se video.

 Myndighetene i Texas bekrefter at 16 mennesker mistet livet da en luftballong styrtet i bakken i den amerikanske delstaten lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Alan Lirette, som jobbet med luftballongen før avreise, var det ikke flere enn de 16 personene om bord. Flere av dem var i familie. En av dem var styrmann Skip Nichols, ifølge Lirette.

Robert Sumwalt fra amerikanske transportmyndigheters sikkerhetsråd sier etterforskerne vil undersøke om det er menneskelig svikt, problemer med luftballongen eller utenforliggende årsaker som forårsaket styrten.

Etterforskerne håper også å kunne finne mobiltelefoner blant vrakrestene, i håp om at noen av passasjerene filmet da ulykken skjedde.

Samtidig fortsetter det vanskelige arbeidet med å identifisere de omkomne – et arbeid myndighetene sier vil ta lang tid. Det er ikke funnet noen passasjerliste, noe som heller ikke er vanlig for luftballongturer i Texas.

Styrten skjedde etter at det begynte å brenne i luftballongen. Vrakrestene lå spredt på et beite under store høyspentmaster ved Lockhart utenfor Austin etter ulykken, men det er ikke bekreftet om luftballongen kom i kontakt med ledningene.

Ulykken er den verste i sitt slag i USA, og trolig den verste i verden siden februar 2013. Den gangen mistet 19 utenlandske turister livet da en luftballong begynte å brenne og styrtet 300 meter i Egypt.

Personvernpolicy