Meny

Erdogan med krass kritikk av amerikansk general

Flere tusen i det tyrkiske militæret har blitt avsatt og fengslet etter kuppforsøket i Tyrkia 15. juli. Bildet viser Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan anklager en amerikansk toppgeneral for å støtte dem som prøvde å kuppe makten i landet tidligere i juli.

– Du tar parti med kuppmakerne istedenfor å takke denne staten for å slå ned kuppforsøket, sier Erdogan med henvisning til general Joseph Votel, som leder den amerikanske sentralkommandoen (CENTCOM) – som har ansvar for Midtøsten, Nord-Afrika og Sentral-Asia.

– Kjenn din plass, sa Erdogan videre, et uttrykk presidenten er kjent for å bruke.

Erdogans kommentarer fredag kommer etter at Votel sa tyrkiske myndigheters utrenskning i landets militære kunne ha konsekvenser for det militære samarbeidet mellom USA og Tyrkia. Votel framhevet særlig at nøkkelpersoner i det militære samarbeidet mellom landene nå er fengslet.

Flere tusen i det tyrkiske militæret har blitt avsatt og fengslet etter kuppforsøket i Tyrkia 15. juli.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus