Begge kirkeangriperne var kjent for politiet

En 86 år gammel prest ble drept i angrepet som skjedde under morgenmessen tirsdag. En annen eldre kirkegjenger fikk alvorlige skader etter å ha blitt stukket i halsen. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/NTB scanpix
En 86 år gammel prest ble drept i angrepet som skjedde under morgenmessen tirsdag. En annen eldre kirkegjenger fikk alvorlige skader etter å ha blitt stukket i halsen. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den andre gjerningsmannen bak prestedrapet i Normandie var i politiets register over mulige terrorister. I juni var han på vei til Syria, men han snudde og vendte i stedet tilbake til Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske etterforskere opplyste torsdag at den andre gjerningsmannen var 19 år gamle Abdel-Malik Nabil Petitjean fra Savoie-regionen øst i Frankrike. Han ble formelt identifisert ved hjelp av DNA-prøver fra moren.

I likhet med den andre og jevnaldrende gjerningsmannen, Adel Kermiche, havnet han i politiets søkelys etter at han ble observert i Tyrkia idet han forsøkte å reise til Syria.

Les også: Terrorekspert: – Angrepet rammet selve nervesystemet i Frankrike

Hollande forlenger unntakstilstanden

Video viser kirkeangripere sverge troskap til IS

Ifølge en fransk sikkerhetskilde befant han seg på en flyplass i Tyrkia den 10. juni tilsynelatende på vei til Syria.

– Men han dro ikke til Syria. Han snudde og vendte tilbake til Frankrike 11. juni, opplyser kilden til nyhetsbyrået AP.

Petitjean var født i Saint-Dié-des-Vosges i Lorraine øst i Frankrike, men hadde nylig flyttet til alpebyen Aix-les-Bains der moren hans bor, ifølge franske myndigheter.

Moren, Yamina, har foreløpig avvist at sønnen kan ha vært den som drepte presten.