Gransking: Nok politi i Nice angrepskvelden

Politifolk i Nice deltok i helgen på en seremoni til minne om de 84 personene som ble drept i angrepet mot byens berømte promenade. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix
Politifolk i Nice deltok i helgen på en seremoni til minne om de 84 personene som ble drept i angrepet mot byens berømte promenade. Foto: Jean-Pierre Amet / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var et tilstrekkelig antall politifolk utplassert i Nice kvelden da massakren på strandpromenaden fant sted, fastslår en intern gransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve som beordret granskningen som følge av hard kritikk fra opposisjonen, som har ment at sikkerhetstiltakene i Nice ikke var gode nok kvelden 14. juli.

Av granskningen går det fram at 106 var politifolk var utplassert for å beskytte folkemengden som hadde møtt opp for å se fyrverkeriet. Av disse var 64 fra det nasjonale politiet og 42 fra det lokale.

Politistyrken var «ikke for liten», heter det fra lederen for granskningen, Marie-France Monéger-Guyomarc'h.

84 mennesker ble drept da 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte inn i en folkemengde på Promenade des Anglais. Flere hundre personer ble såret. 31-åringen ble til slutt skutt og drept av politiet.

Personvernpolicy