Paven: – Verden er i krig, men ikke religionskrig

Pave Frans mener at det pågår en verdenskrig, men han mener at krigen ikke handler om religion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må ikke være redde for å si sannheten, verden er i krig fordi den har mistet freden, sa paven til journalister da han onsdag var på vei i et fly fra Roma til Krakow i Polen.

– Når jeg snakker om krig, mener jeg krig om interesser, penger, ressurser, ikke religion. Alle religioner ønsker fred, det er de andre som ønsker krig, sa paven.

Uttalelsen kom dagen etter at en eldre katolsk prest ble brutalt drept i et terrorangrep i en kirke ved Rouen i Nord-Frankrike.

– Denne hellige presten, som døde idet han holdt messe i kirken, er ett offer. Men hvor mange kristne, uskyldige, barn er blitt rammet? Det ordet vi hører ofte, er utrygghet, men det virkelige ordet er krig. Verden har vært i en fragmentert krig en god stund. Det var én i 1914, én i 1939-45 og nå dette, sa paven med referanse til første og andre verdenskrig.

Rundt 200.000 personer deltok under åpningsmessen for stor katolsk ungdomsfestival i Krakow tirsdag. Det var i utgangspunktet ventet rundt 500.000 deltakere, men en rekke terrorangrep den siste tiden ser ut til å ha lagt en demper på frammøtet.

Les også:

Paven: – Vi kristne må be de homofile om tilgivelse

Paven vil kaste biskoper som skjuler overgrep

Paven tok med syriske flyktninger på flyet fra Hellas

Paven fordømmer behandlingen av flyktninger og migranter