Vil kaste Pokémon Go ut av svenske togstasjoner

Foto: Mats Andersson / NTB scanpix

Det svenske Trafikverket krever nå at områder rundt flere av togstasjonene i de største svenske byene sperres ute av Pokémon Go. Årsaken er at spillere forstyrrer togtrafikken og skaper farlige situasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikverket er ansvarlig for jernbane-, vei-, skips- og lufttrafikkens infrastruktur i Sverige.

Etter å ha mottat flere rapporter om personer som oppfører seg farlig i trafikken på grunn av Pokémon Go-spill, tar myndighetene nå affære.

Nå krever Trafikverket at flere togstasjoner skjermes fra de spillegale svenskene.

– Vi prøver å få monstrene til ikke å dukke opp på disse stedene. Det handler om å tenke sikkerhetsmessig så ikke folk beveger seg i sporet. Det er heller ikke bra om monstrene dukker opp på motorveiene, sier sikkerhetsansvarlig John Måhlén i Trafikverket til Aftonbladet.

Farlige episoder i flere land

Markedet er skuffet etter at Nintendo sier Pokémon-suksessen i liten grad vil påvirke selskapets regnskap. Illustrasjonsfoto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Markedet er skuffet etter at Nintendo sier Pokémon-suksessen i liten grad vil påvirke selskapets regnskap. Illustrasjonsfoto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mobilspillet Pokémon Go har på rekordtid blitt et av verdens mest populære spill, noe som har ført til at mange mennesker oppsøker ofentlige steder i jakten på attraktive figurer.

I Norge har det blant annet vært registrert episoder hvor trafikanter har kjørt mot enveiskjøring.

I andre land har ivrige spillere havnet i utilsiktede, farlige situasjoner. Det kjøres mot rødt lys, noen blir fysisk skadet, mens andre har funnet tyvgods.

Les også:

62-åring havnet i gjørme til livet som følge av Pokémon Go

Mann skutt i forsøk på å rane Pokémon Go-spillere

Pokémon Go-spillere krysset USAs grense ulovlig

Pokémonspill skaper kaos verden over

Pokémon Go-spillere bes holde seg unna sykehusene

Vil ha monstrene vekk

Det svenske Trafikverket mener de såkalte spillestoppene nå utgjør en konkret risiko for landets samferdsel.

I en mail til spillselskapet bak Pokémon Go henviser Trafikverket til det de mener er «livsfaren som er forbundet med å ha med pokéstopp og tenkeplasser ved jernbane og motorveier.»

– Det handler i første rekke om sporområdene rundt sentralstasjonene i Stockholm, Göteborg og Malmö. Vi har forsøkt å få ett spor hvor disse monstrene ikke dukker opp, påpeker John Måhlén.

Flere av trafikknutepunktene står for øvrig på listen over områder som er satt under ekstra beskyttelse i forbindelse med terrorangrep.

I en pressemelding skriver Trafikverket: «Befinner man seg i nærheten av jernbanen må man være klar over risikoen. Det er livsfarlig å gå i sporet eller over sporene.»

Les også: Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel

Personvernpolicy