To arrestert for ti år gammelt spiondrap i Irland

To menn er arrestert i forbindelse med drapet på den tidligere Sinn Fein-politikeren og britiske spionen Denis Donaldson i 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene som ble pågrepet onsdag er ikke navngitt, men er henholdsvis 40 og 70 år gamle. Begge mennene ble arrestert i grevskapet Donegal i provinsen Ulster i Irland, og de blir nå holdt ved Letterkenny politistasjon, opplyser politiet.

Mennene kan holdes i varetekt i opptil 72 timer, og politiet har gått ut og bedt om at enhver som har opplysninger om den ti år gamle drapssaken må melde seg.

Donaldson var tidligere partisekretær i Sinn Féin, den politiske vingen til Den irske republikanske armé (IRA), og han ble funnet drept på sitt skjulested i et avsidesliggende strøk i det nordvestlige Irland i april i 2006. Liket bar preg av at han var blitt sterkt mishandlet før han ble skutt gjennom hodet.

Før Donaldson ble drept, ble det kjent at han hadde arbeidet som dobbeltagent og spionert for britisk etterretning i rundt 20 år. Innrømmelsen sendte sjokkbølger gjennom den republikanske bevegelsen i Nord-Irland, og førte til at han ble ekskludert fra partiet.

Personvernpolicy