Åpen for alle - alltid

Israel har revet palestinske hjem ved Jerusalem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske styrker har revet elleve palestinske hjem i utkanten av Jerusalem, opplyser innbyggere og en israelsk organisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske sikkerhetsstyrker og bulldosere deltok i rivingen, som ble gjennomført tidlig tirsdag i Qalandiya ved Jerusalem, ifølge innbyggere og den israelske organisasjonen Ir Amin.

Ir Amin opplyser at to av hjemmene var på den okkuperte Vestbredden, mens de ni andre var i det annekterte Øst-Jerusalem. Ir Amin opplyser at en av bygningene som ble revet, var en toetasjes bygning der det bodde 44 personer, blant dem elleve barn.

Det brøt ut sammenstøt under rivingen, og flere palestinere ble skadd, ifølge organisasjonen.

Det antas at hjemmene var bygget uten israelske byggetillatelser, men israelske myndigheter har ikke svart på forespørsler om bakgrunnen for rivingen. Enkelte av boligene var fortsatt under bygging.

Ifølge FN har Israel i år trappet opp rivingen av palestinske hjem som mangler byggetillatelse. Det er imidlertid svært vanskelig for palestinere å få byggetillatelse i deler av Øst-Jerusalem og i de delene av Vestbredden som er under full israelsk kontroll.