Mener politibetjenter burde gjennomgå rasismetest

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av enda en video som viser amerikansk politi sin voldsomme behandling av svarte, tas det nå til orde for å innføre en rasismetest for politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag omtalte ABC Nyheter videoen av en svart kvinne som ble stoppet av politiet etter å ha kjørt for fort.

Da hun ikke umiddelbart kom ut av bilen, startet et voldsomt basketak, hvor politimannen kastet kvinnen i bakken gjentatte ganger.

Hendelsen fant sted i juni 2015, men først i forrige uke offentliggjorde politiet videoen.

– Lever på en myte

Politisjefen i Austin, Art Acevedo, uttalte at han reagerte kraftig da han så videoen.

Det gjorde også pastor Mark Tyler ved A.M.E. Mother Betel Church i Philadelphia i USA.

– Hun ble kastet rundt som en filledukke for egentlig ingenting. Så spurte hun offiseren om hvorfor han gjorde det, og en av kollegaene hans kom til og sa at svarte mennesker innerst inne er voldelige. Han sier rett og slett at vi har voldelige tendenser, sier Tyler til BBC-radioprogrammet Newsday mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når vi har politibetjenter, som er høyskoleutdannet og profesjonelle, og arbeider for å beskytte samfunnet, og de går rundt i det 21. århundre og tror på en myte fra det 17. og 18. århundre, at svarte mennesker er annerledes enn andre, da viser det at vi har et stykke vei å gå.

Les bakgrunn: Politimann kastet kvinne (26) i bakken flere ganger under voldsom pågripelse

Rasismetest

Han sier også at man ikke må tro at systemet ikke kan endres.

– En gang sa man at slaveriet aldri ville ta slutt, men vi er ikke slaver lenger. Man sa også at Jim Crow-segregeringen (rasemessig segregering i enkelte sørstater, jour. anm.) aldri ville ta slutt, men det gjorde det likevel. Dette skjedde på grunn av massen av mennesker som sto opp og bestemte seg å gjøre noe annerledes. Og jeg tror det er tid for det nå, sier Tyler til BBC-programmet.

– Vi trenger mer enn bare opplæring. Vi trenger faktisk en slags rasismetest, tror jeg. En test som faktisk vil hjelpe folk til å se hvordan man behandler folk under en pågripelse.