Amnesty: Bevis for tortur i Tyrkia

Amnesty International mener de har pålitelig bevis på at personer som har blitt arrestert i Tyrkia etter kuppforsøket 15. juli blir utsatt for mishandling og tortur. Over 13.000 personer er så langt pågrepet, ifølge president Recep Tayyip Erdogan (bildet). Foto: Reuters / Umit Bektas / NTB scanpix
Amnesty International mener de har pålitelig bevis på at personer som har blitt arrestert i Tyrkia etter kuppforsøket 15. juli blir utsatt for mishandling og tortur. Over 13.000 personer er så langt pågrepet, ifølge president Recep Tayyip Erdogan (bildet). Foto: Reuters / Umit Bektas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amnesty International mener de har pålitelige bevis for at personer som har blitt pågrepet i Tyrkia etter kuppforsøket, har blir utsatt for mishandling og tortur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskerettsgruppen sier at noen av de pågrepne er blir slått og voldtatt både i offisielle og «uoffisielle» fengsler. Amnesty sier de også har mottatt rapporter om at politiet i Ankara og Istanbul har holdt fanger i «smertefulle stillinger» i opptil 48 timer.

Les også: Erdogan jakter videre på antatte motstandere

Fanger skal også ha blitt nektet mat, vann og medisinsk behandling mens de ble verbalt mishandlet og truet. Noen fanger har også fortalt sine advokater at de har sett andre fanger bli voldtatt.

Ifølge Amnesty blir høytstående militære tjenestemenn som er pågrepet, behandlet verre enn andre fanger.

Tyrkiske tjenestemenn avviser på sin die påstandene og sier landet respekterer menneskerettighetene.

– Ideen om at Tyrkia, et land som ønsker EU-medlemskap, ikke respekterer loven, er absurd, sier en myndighetstalsmann.

Tyrkiske myndigheter har fortsatt jakten på alle som mistenkes for å ha støttet kuppforsøket tidligere i juli. Over 13.000 personer er så langt pågrepet, ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Personvernpolicy