Merkel: – Vi skal gjøre alt i vår makt for å sikre borgernes frihet

Angela Merkel holdt pressekonferanse lørdag etter angrepet på Olympia-kjøpesenteret i München fredag. Foto: Stefanie Loos/Reuters/NTB scanpix
Angela Merkel holdt pressekonferanse lørdag etter angrepet på Olympia-kjøpesenteret i München fredag. Foto: Stefanie Loos/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske sikkerhetstjenesten vil gjøre alt de kan for å sikre friheten til det tyske folk, sier statsminister Angela Merkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Angrepet rammet et sted der hvem som helst av oss kunne vært, og mange lurer nok på hvor det er trygt, sa Merkel på en pressekonferanse lørdag etter fredagens angrep i München.

Les også: Merkels stabssjef påpeker sammenfall med Utøya-årsdag

– En slik kveld og en slik natt er utrolig vanskelig å takle, og enda vanskeligere å takle når så mange forferdelige nyheter har kommet så tett på hverandre, sa hun.

Angrepet i München skjedde en drøy uke etter angrepet i den franske byen Nice, og samme uke som en 17 år gammel gutt gikk til angrep på togpassasjerer i Tyskland med kniv og øks.

Les også: Tysk politi ser «åpenbar forbindelse» til Breivik

– Alle, og jeg sier dette på vegne av hele regjeringen, sørger med tungt hjerte over dem som aldri vil komme hjem til sine familier, sa Merkel, som også roste dem som åpnet hjemmet sitt for folk som flyktet fra gatene under angrepet.

Les også: Flest unge blant ofrene i München