36 drept i eksplosjon i tunnel under Aleppo

Aleppo har vært delt mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere siden 2012. Foto: Reuters / NTB scanpix
Aleppo har vært delt mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere siden 2012. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

38 syriske regjerings- og militssoldater ble drept da opprørere sprengte en tunnel under gamlebyen i Aleppo torsdag, opplyser SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den syriske eksilgruppa lå tunnelen under en av regjeringsstyrkenes stillinger i den delte byen. Eksplosjonen var så kraftig at en bygning over tunnelen raste sammen.

Opprørsgruppa Thuwwar al-Sham hevder at det var de som sto bak angrepet, og de la ut en video av angivelige medlemmer som plasserte tønner med sprengstoff i tunnelen.

– Vi er nå inne i tunnelen som med Guds hjelp snart vil eksplodere. Tunnelen ligger under en bygning som er et viktig hovedkvarter for Assad-regimet og deres leiesoldater, blir det sagt i videoen.

Kampene om Aleppo begynte sommeren 2012 og byen er i dag delt mellom en regjeringskontrollert vestlig del og opprørskontrollerte bydeler i øst.

Den østlige delen har vært avskåret de siste to ukene, etter at regjeringsstyrker lyktes med å ta kontroll over den eneste gjenværende forsyningsruta til opprørerne.

Det bor rundt 200.000 sivile i den opprørskontrollerte delen av Aleppo, der det nå meldes om matmangel.

Personvernpolicy