Påtalemyndigheten anker dommen mot Pistorius

Bildet viser Pistorius i retten tidligere i juli. Foto: Marco Longari/Reuters/NTB scanpix
Bildet viser Pistorius i retten tidligere i juli. Foto: Marco Longari/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den sørafrikanske påtalemyndigheten anker dommen mot den tidligere idrettsstjernen Oscar Pistorius som i juli ble dømt til seks års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er «sjokkerende mild» heter det fra påtalemyndigheten torsdag om hvorfor de vil anke. Hvorvidt anken tas til behandling, er imidlertid ikke avklart.

Det var 6. juli Pistorius ble idømt seks års fengsel for drapet på Steenkamp i 2013. Dommen var imidlertid mildere enn ventet. Den vanlige straffen i Sør-Afrika for en førstegangsforbryter som begår drap, er 15 år, og flere jusseksperter hadde tippet at 29 år gamle Pistorius ville bli idømt minst ti års fengsel.

Les også: Pistorius dømt til seks års fengsel for drap på kjæresten

Pistorius' advokater opplyste samme dag som domfellelsen at 29-åringen ikke ville anke. Nå som påtalemyndigheten anker, er det imidlertid duket for nok en runde i rettsdramaet.

Det var i februar 2013 at Pistorius skjøt og drepte kjæresten Steenkamp gjennom en låst baderomsdør i sitt hjem i Pretoria. 29 år gamle Steenkamp døde på stedet. Pistorius har hevdet at han trodde det var en innbruddstyv som hadde låst seg inne på badet, men aktor hevdet at han drepte henne etter en krangel.

Pistorius har vunnet seks gullmedaljer i Paralympics og har også deltatt i OL. Han var kjent som «blade runner» fordi han har amputert begge beina og løp med proteser.

Les også: Forsvarere: – Pistorius er psykisk nedbrutt

Personvernpolicy