Trump-rådgiver sa Clinton burde bli skutt

Trump-valgkampen har tatt avstand fra uttalelsen. Foto: Mark Kauzlarich/Reuters/NTB scanpix
Trump-valgkampen har tatt avstand fra uttalelsen. Foto: Mark Kauzlarich/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk delstatspolitiker som jobber som rådgiver til Donald Trumps valgkamp, etterforskes av Secret Service etter at han sa Hillary Clinton burde skytes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Al Baldasaro, som sitter i delstatsforsamlingen i New Hampshire for republikanerne, kom med uttalelsen på et amerikansk talkshow tirsdag.

– Hillary Clinton burde plasseres i skuddlinjen og skytes for forræderi, sa Baldasaro.

Den tidligere soldaten er rådgiver for Trump i veteranspørsmål, og han har gjentatte ganger opptrådt offentlig med den republikanske presidentkandidaten.

Les også: Ted Cruz buet ut i landsmøtesalen

Baldasaros uttalelse kom under en samtale på talkshowet om angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012. Clinton var utenriksminister under angrepet der fire amerikanere ble drept. Hun har fått kritikk for at sikkerheten ikke var bedre, men en rapport fra Kongressen har imidlertid konkludert med at hun ikke gjorde noe galt.

En talsmann for sikkerhetstjenesten Secret Service opplyser til nyhetsbyrået AFP at de kjenner til Baldasaros uttalelse og «vil gjennomføre en passende etterforskning». Trumps valgkamp har tatt avstand fra uttalelsen.

Les også: Trump formelt valgt til presidentkandidat