Pokémonspill skaper kaos verden over

En sjåfør i Baltimore i USA jaktet Pokémons bak rattet og så ikke politibilen som sto parkert i veikanten. Se video.

Pågripelser, ran, ulykker og oppdagelser av lik. Det populære spillet Pokémon Go byr på nye utfordringer for myndigheter verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i Odense fant tirsdag kveld et lik i en dreneringskanal, i jakten på monstre. Liket har ligget der i lang tid, og identiteten til den døde er fortsatt ukjent, men politiet opplyser imidlertid at ingenting tilsier at den døde har blitt utsatt for noe kriminelt.

Også i den amerikanske delstaten Wyoming fant en Pokémon Go-spiller en død person i juli.

Les også: Pokémon Go-spiller i Danmark fant lik

Spillet, som har tatt verden med storm, har resultert i både ulykker i svingdører og sammenstøt med trær, men også mer alvorlige ting som pågripelser og fornyelse av lover.

Også her hjemme i Norge har Pokémon Go tatt folket med storm, her på Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Også her hjemme i Norge har Pokémon Go tatt folket med storm, her på Bryggen i Bergen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Arrestert

Tre saudiarabiske menn i tjue årene ble arrestert på en flyplass utenfor byen Jidda, mens de spilte spillet. Det er ikke lov å ta bilder på flyplassen, og for å kunne spille må brukerne ha på kameraet på telefonen, skriver DPA.

Les også: Pokémon Go-spillere bes holde seg unna sykehusene

Hva slags straff de tre spillerne vil få er fortsatt usikkert.

Spillet er ikke tilgjengelig i Saudi-Arabia, men det finnes veier utenom, og i tillegg er Pokémon kortspillet frarådet.

Religiøse ledere har også gjentatt fatwaen som fraråder kortspillet i 2001, og sier det nye spillet faller under samme anbefaling.

Les også: Trygg Trafikk bekymret over økning i antall døde

Kjøreregler

I Portugal har politiet utsted en liste med oppfordringer til spillere og ber om at folk ikke spiller, mens de kjører: «det er vanskelig å gjøre begge deler på en gang». Men spillet har også blitt populært hos det portugisiske politiet, som stadig publiserer bilder i sosiale medier av alle monstrene de har pågrepet.

I Indonesia forbyr myndighetene politiet å bruke spillet og man får heller ikke spille det i det kongelige palasset, mens i Hviterussland ber myndighetene spillere om holde seg unna minefelt.

Les også: Mann pågrepet etter monsterjakt på militærbase

I Australia har myndighetene gjort det klart at Pokémon Go ikke er en gyldig grunn for eiendomskrenkelse.

Ranet

I New Hampshire i USA har en mann anmeldt et væpnet ran, og forklart at han ble overfalt mens han spilte spillet. Det måtte han imidlertid slutte med da ranerne ba om å få både telefonen og lommeboken hans.

Et annet sted i USA, i New Jersey, måtte en kvinne ringe nødnummeret da hun ble sittende fast i et tre i et forsøk på å fange et monster.

– Hun var litt flau da hun ble hentet ned, sa politibetjent Rob Gould til WCAU-TV.

Pokémon Go er et mobilspill som blander GPS-lokalisering og 3D-grafikk og lar spillerne via mobilkameraet jakte på monstre rundt seg.

Les også: Gutter på Pokémon-jakt stoppet av politiet

SE VIDEO: Auschwitz går ut mot besøkende på Pokemon-jakt:

Personvernpolicy