– Tyrkiske kampfly prøvde å stanse skip på vei til Hellas

Tyrkiske militærfly gikk onsdag på vingene i et forsøk på å stanse to kystvaktfartøy som var på vei til gresk farvann, melder lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyene tok av fra militærbaser i Tyrkia og «iverksatte en operasjon mot to tyrkiske kystvaktbåter identifisert i et forsøk på å krysse inn i gresk territorialfarvann», melder det private nyhetsbyrået Dogan onsdag kveld.

Det er uklart hvorvidt mistenkte kuppmakere var ombord i båtene, heter det videre. En tyrkisk tjenestemann kunne ikke bekrefte meldingene overfor nyhetsbyrået AFP.

Under det mislykket militærkuppet i Tyrkia natt til lørdag flyktet åtte tyrkere i et militærhelikopter til Hellas. Der søkte de politisk asyl, men tyrkiske myndigheter krever at Hellas utleverer dem. De åtte må torsdag møte i en gresk domstol, siktet for å ha tatt seg ulovlig inn i EU-landet.

Personvernpolicy