Norge er best på å innføre EUs direktiver

Elisabeth Aspaker (H) tok over som EØS- og EU-minister etter Vidar Helgesen (H) i desember 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Elisabeth Aspaker (H) tok over som EØS- og EU-minister etter Vidar Helgesen (H) i desember 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Av alle de 31 landene i EU/EØS er Norge det eneste landet som har innført alle EU-direktivene innen tidsfristen, viser ESAs resultattavle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har dermed beholdt toppnoteringen på EFTAs resultatliste for tredje gang på rad.

– Norge fremstår som et eksempel for andre EØS-land. Det indre marked kommer både næringslivet og den enkelte innbygger til gode, og vi oppfordrer Norge til å fortsette med sin utmerkede innsats, sier Sven Erik Svedman, som er president for EFTAs overvåkingsorgan ESA.

Island og Luxembourg, de to andre EØS-landene, ligger på helt andre enden av skalaen og er de landene som er dårligst på å gjennomføre direktivene. Island har 16 direktiver som ikke er innført i tide. Ett av disse har ventet i over åtte år.

Norge bruker derimot lengre tid enn gjennomsnittet på å rette seg etter dommer fra EFTA-domstolen, nesten to år. Gjennomsnittet for EU-landene er 21 måneder.

Personvernpolicy