Mer enn 3200 reddet i Middelhavet

Migranter i en gummibåt under en redningsaksjon gjennomført av det italienske marineskipet Borsini utenfor kysten av Sicilia. Italiensk marine offentliggjorde dette bildet 19. juli.
Migranter i en gummibåt under en redningsaksjon gjennomført av det italienske marineskipet Borsini utenfor kysten av Sicilia. Italiensk marine offentliggjorde dette bildet 19. juli. Foto: Handout / Reuters

Tirsdag ble 3200 migranter og flyktninger reddet i Middelhavet i 25 aksjoner, ifølge italiensk kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person ble funnet omkommet under redningsinnsatsen, sier kystvakten onsdag. Italiensk kystvakt hadde ansvar for å samkjøre oppdragene, som ble utført av italiensk marine og kystvakt, EUs Eunavfor Med og ikke-statlige organisasjoner som Leger uten grenser, Sea Watch og MOAS, melder nyhetsbyrået AFP.

Med de som ble reddet denne uken er antall migranter og flyktninger til Italia i år mer enn 80.000, ifølge FNs høgkommissær for flyktninger. De fleste av dem er fra Afrika.

Siden 2014 har mer enn 10.000 omkommet, eller antas å ha druknet, i forsøket på å ta seg over den sjøveien til Europa. De fleste av dem mistet livet i de sentrale delene av Middelhavet, ifølge FN-opplysninger.

Les også:

Frivillige forlot gresk øy etter angrep på asylsøkere

Halvparten av europeere frykter flyktninger

Interpol leter etter 123 menneskesmuglere

Personvernpolicy