Mer enn 3200 reddet i Middelhavet

Migranter i en gummibåt under en redningsaksjon gjennomført av det italienske marineskipet Borsini utenfor kysten av Sicilia. Italiensk marine offentliggjorde dette bildet 19. juli.
Migranter i en gummibåt under en redningsaksjon gjennomført av det italienske marineskipet Borsini utenfor kysten av Sicilia. Italiensk marine offentliggjorde dette bildet 19. juli. Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble 3200 migranter og flyktninger reddet i Middelhavet i 25 aksjoner, ifølge italiensk kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person ble funnet omkommet under redningsinnsatsen, sier kystvakten onsdag. Italiensk kystvakt hadde ansvar for å samkjøre oppdragene, som ble utført av italiensk marine og kystvakt, EUs Eunavfor Med og ikke-statlige organisasjoner som Leger uten grenser, Sea Watch og MOAS, melder nyhetsbyrået AFP.

Med de som ble reddet denne uken er antall migranter og flyktninger til Italia i år mer enn 80.000, ifølge FNs høgkommissær for flyktninger. De fleste av dem er fra Afrika.

Siden 2014 har mer enn 10.000 omkommet, eller antas å ha druknet, i forsøket på å ta seg over den sjøveien til Europa. De fleste av dem mistet livet i de sentrale delene av Middelhavet, ifølge FN-opplysninger.

Les også:

Frivillige forlot gresk øy etter angrep på asylsøkere

Halvparten av europeere frykter flyktninger

Interpol leter etter 123 menneskesmuglere