Rumensk politi slo til mot «slavelandsby»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rumensk politi har gjennomført en storstilt operasjon for å pågripe landsbybeboere som skal ha bortført flere titall sårbare mennesker til å utføre slavearbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom 40 og 65 menn og gutter med fysiske og psykiske funksjonshemninger var blitt bortført på offentlige steder, nær kirker og togstasjoner, eller i sine hjem siden 2008. De var i løpet av de åtte årene blitt tvunget til å utføre arbeid som hushjelp, dyrepassere og ulovlig tømmerhogst, og tvunget til å slåss med hverandre som underholdning, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

– De var blitt bundet fast med kjettinger og reimer, slått og ydmyket, ble sultet og kun tildelt matrester, heter det i uttalelsen.

Tre menn og to gutter mellom ti og tolv år var bundet fast da politiet fant dem i fjellandsbyen Berevoiesti under aksjonen onsdag.

Om lag 160 politifolk deltok i aksjonen. Rundt 90 personer mistenkes for å ha utnyttet de sårbare menneskene. Aksjonen skjedde etter at landsbyens ordfører kontaktet myndighetene i fjor da han fattet mistanke til at det pågikk slaveri på stedet. Etter flere måneders overvåking slo politiet til onsdag.

En av de mindreårige som ble funnet onsdag, sier til fjernsynskanalen Digi24 at han fikk utbetalt rundt 35 kroner i uka for å vaske hester og gjøre annet arbeid.