Hollande betaler nesten 10.000 euro i måneden for frisør

Den franske presidenten punger ut med over 90.000 norske kroner månedlig for sveisen sin. Det franske folket reagerer med vantro, misnøye og humor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den franske satireavsien Le Canard Enchaine som avslørte Francois Hollandes frisør-budsjett, som er på 9985 euro i måneden, eller 93.000 norske kroner.

Avisen kunne også fortelle at den ansatte frisøren, kun identifisert som Oliver B, reiser sammen med presidenten på de fleste av hans utenlandsturer.

En talsperson for regjeringen sier at årsaken til den høye lønnen er at Oliver B måtte forlate salongen sin for å jobbe heltid for Hollande, ifølge BBC.

Les også: Misfornøyd kunde skamklipte og truet egen frisør

Twitter svarer med humor

Mange vil nok mene sveisen til Frankrikes øverste leder ikke er verdt i overkant av 1,1 millioner kroner i året. Det kan i hvert fall virke slik av reaksjonene.

Etter avsløringen har franskmenn reagert med å legge ut redigerte bilder av Hollande på Twitter med forslag til hårfrisyrer som kan forsvare en så høy pris for å frisere seg.

Du kan se noen av de humoristiske forslagene i videoen øverst i saken.

Les også: Skryter av å ha nektet hijab-kledde inngang på egen frisørsalong

– Det er galskap

Det er imidlertid ikke alle som synes det er morsomt at Hollande bruker så mye penger på sveisen.

– Det er galskap! 9800 euro for en frisyre? Det er fryktelig, det er skammelig, spesielt for den frisyren, sier franske Astrid til nyhetsbyrået Reuters.

Også andre frisører reagerer:

– Jeg synes denne frisøren er veldig heldig. Jeg vil gjerne tjene så mye selv. Men jeg synes dette er dårlig bruk av skattepengene våre. Dette er skandaløst, sier frisøren Helen til Reuters.

Les også: Bush danser og smiler under Dallas-minneseremoni

Personvernpolicy