Meny

NASA-fartøy har sendt sine første bilder av Jupiter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et romfartøy fra NASA har sendt tilbake sine første bilder etter å ha gått inn i bane rundt gigantplaneten Jupiter.

Bildet ble tatt lørdag og viser Jupiter omgitt av tre av sine fire største måner. Til tross for at romfartøyet Juno befinner seg på nærmere fem millioner kilometers avstand fra planeten, er flere detaljer synlige på bildet, blant annet Den store røde flekken – et flere hundre år gammelt stormsystem.

Les også: Nasas romsonde i kretsløp rundt Jupiter

Juno gikk inn i bane rundt Jupiter i forrige uke etter en fem år lang reise fra jorden. De neste 20 månedene er planen å observere gigantplanetens poler, atmosfære og indre. I neste måned håper forskerne på å få nærbilder av planeten – som er vårt solsystems største – når Juno kommer i riktig posisjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus