Her kjøres lastebilen i vannet – med vilje

Myndighetene tar i bruk nye metoder for å hindre flom i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et siste forsøk på å forhindre flom besluttet lokale styresmakter å dumpe et dusin lastebiler i et vannbasseng i Kina søndag.

Lastebilsjåførene ble instruert til å kjøre så nære vannkanten som mulig, for deretter å legge igjen en murstein på gasspedalen og hoppe ut av kjøretøyet.

Se video øverst i artikkelen

Tusenvis evakuert

Xinhuayuan-demningen i provinsen Hunan er ved bristepunktet som følge av store nedbørsmengder den siste tiden. Lastebilene ble derfor ofret i håpet om at de skulle kunne bremse de ekstreme vannmassene.

Tidlige rapporter som har kommet fra området tyder på at lastebilene har klart oppgaven.

Over 20.000 personer har blitt evakuert fra området etter at demningens diker brast forrige uke.

Les også: Fare for mer regn i flomrammede Kina

Mange døde

Store deler av Kina har vært utsatt for kraftig uvær den siste måneden. Hele 16 millioner mennesker som bor rundt landets lengste elv, Yangtze, er rammet av flom.

Tallet på døde overstiger 100.

Kinas visestatsminister Wang Yang advarte i forrige måned mot et voldsomt uvær på grunn av El Niño, et værfenomen som oppstår med to til syv års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir uvanlig varmt.

Les også: Mange savnet og døde i flom sør i Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus