To omkommet under tyfon i Taiwan

Se video.

Minst to personer har mistet livet og mange er skadd etter at tyfonen Nepartak nådde Taiwan med kraftig vind og nedbør fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de døde ble tatt av vannmasser på en strand, mens den andre omkomne var en soldat som falt i vannet mens han var ute og fisket.

Vindkastene var så sterke at biler veltet og glass ble knust, viser TV-bilder. Minst 66 mennesker er så langt skadd etter å ha blitt truffet av trær eller knust glass, opplyser myndighetenes beredskapssenter.

Over 390.000 familier har mistet strømmen, mens over 5.000 er uten rennende vann.

Det er utstedt skredvarsel for over 700 fjellområder som følge av høy vannstand i øyas elver, noe som skyldes rekordmye nedbør den siste uken. Over 15.000 personer er evakuert.

Myndighetene har dessuten innstilt flere hundre flyginger, stanset mesteparten av togtrafikken og stengt kontorer og skoler på grunn av uværet. Over 30.000 soldater er i beredskap.

Tyfonen har de siste dagene også herjet på Filippinene. Ingen personer er meldt omkommet der.

Etter å ha passert Taiwan fredag, vil tyfonen bevege seg videre mot den sørlige delen av Kina, opplyser Taiwans meteorologiske institutt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus