HRW: – EU forviser flyktninger til opprørsgrupper i Libya

Båtflyktninger blir tatt om bord på et libysk kystvaktskip i slutten av juni. Human Rights Watch advarer i en ny rapport mot at migranter blir sendt tilbake til et lovløst Libya der de risikerer overgrep og tortur. Foto: Reuters / NTB scanpix
Båtflyktninger blir tatt om bord på et libysk kystvaktskip i slutten av juni. Human Rights Watch advarer i en ny rapport mot at migranter blir sendt tilbake til et lovløst Libya der de risikerer overgrep og tortur. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

EUs tiltak for å begrense migrasjonen fra Libya, kan føre flyktninger inn i hendene på væpnede opprørsgrupper i det borgerkrigsherjede landet, advarer Human Rights Watch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktninger og migranter har opplevd mishandling, inkludert «tortur, voldtekt og drap i sjofle fangeleirer» i Libya før de la ut på sjøreisen til Europa, heter det i en rapport fra HRW.

Migranter har fortalt organisasjonen hvordan de har blitt mishandlet av folk tilknyttet Libyas myndigheter, smuglere, væpnede opprørere og kriminelle gjenger.

Ikke alle kom fram til Europa. Noen båtflyktninger har blitt pågrepet etter at de ble tatt av den libyske kystvakten ute på havet, heter det i rapporten.

HRW konkluderer med at EUs styrkede bevoktning av yttergrensene nå vil føre til at flere migranter får sine forsøk på å dra over havet, avbrutt, og blir sendt tilbake til et lovløst, borgerkrigsherjet Libya.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus