USA straffer Nord-Koreas leder for overgrep

Nord-Koreas leder Kim Jong-un, her avbildet på et udatert bilde publisert av landets nyhetsbyrå KCNA i slutten av forrige måned, ilegges amerikanske sanksjoner for brudd på menneskerettighetene. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un, her avbildet på et udatert bilde publisert av landets nyhetsbyrå KCNA i slutten av forrige måned, ilegges amerikanske sanksjoner for brudd på menneskerettighetene. Foto: Handout / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA innfører for første gang sanksjoner mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un for menneskerettsovergrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanksjonene, som er rettet mot Kim og ti andre høytstående tjenestemenn, er et ledd i Washingtons styrkede innsats for å isolere det autoritære styret.

Nord-Korea er alle underlagt et strengt sanksjonsregime på grunn av sitt atomvåpenprogram. Men dette er første gang at USA straffer Kim og andre nordkoreanske ledere ved å straffeliste dem personlig på grunn av menneskerettighetsbrudd.

– Under Kim Jong-un fortsetter Nord-Korea å påføre utålelig grusomhet og slit på millioner av sitt eget folk, deriblant utenomrettslige drap, tvangsarbeid og tortur, sier Adam Szubin, fungerende undersekretær for terrorisme og finansetterretning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus