Meny

Seks drept i angrep mot militærbase i Jemen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst seks personer er drept i et angrep mot en militærbase ved flyplassen i havnebyen Aden sør i Jemen, ifølge en militær kilde.

Kilden opplyser til nyhetsbyrået AFP at én bilbombe detonerte ved inngangen til militærbasen. En annen bil med eksplosiver ble deretter kjørt inn på basens område og detonert der.

Eksplosjonene ble etterfulgt av skuddveksling mellom angriperne og soldater på basen, ifølge kilden.

Militærbasen ligger ved flyplassen til den regjeringskontrollerte byen Aden. Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi og hans regjering har søkt tilflukt i Aden etter å ha blitt fordrevet fra hovedstaden Sana, som kontrolleres av Houthi-opprørere.

En saudiledet koalisjon begynte med luftangrep i Jemen i mars i fjor til støtte for Hadi. Konflikten har blitt utnyttet av IS og den rivaliserende ekstremistgruppen al-Qaida, som begge forsøker å utvide sin tilstedeværelse i det fattige landet på den arabiske halvøy.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus