Eksperter fortsatt usikre på årsaken til EgyptAir-styrt

<p>Et EgyptAir-fly fotografert på Heathrow i London dagen etter at et annet av selskapets fly styrtet på vei fra Paris til Kairo. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)</p>
Et EgyptAir-fly fotografert på Heathrow i London dagen etter at et annet av selskapets fly styrtet på vei fra Paris til Kairo. Foto: Yannis Behrakis (Reuters / NTB scanpix)

Eksperter som etterforsker EgyptAir-styrten i Middelhavet i mai, sier de trenger mer tid for å analysere informasjonen før de kan komme med en konklusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag gikk egyptiske kilder ut og sa at en samtale fra cockpiten tyder på at noen forsøkte å slukke en brann på EgyptAir-flyet før det styrtet. Samtalen skulle være funnet på flyets taleregistrator, en av de såkalte svarte boksene, opplyste anonyme kilder i den egyptiske havarikommisjonen til flere medier tirsdag.

Men senere sa den Egypt-ledede etterforskningskomiteen at det er behov for videre undersøkelser for å komme til en konklusjon.

Flyet styrtet i Middelhavet 19. mai mens det var på vei fra Paris til Kairo. Alle de 66 personene ombord mistet livet.

For en uke siden opplyste den egyptiske havarikommisjonen at den hadde funnet indikasjoner på at det var røykutvikling ombord på flyet før det styrtet.

Ifølge etterforskerne stemmer funnene på taleregistratoren med data fra ferdskriveren, flyets andre såkalte svarte boks, samt fra flyets automatiske signalsystem, som har vist at det ble sendt ut en rekke advarsler før flyet styrtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus