Nær 100 mennesker oppdaget i forlatt lastebil i Makedonia

<p>En afghansk kvinne med et barn er innkvartert i en offisiell flyktningleir i Schisto ved Aten. Andre forsøker å komme seg nordover ved hjelp av menneskesmuglere. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters / NTB scanpix)</p>
En afghansk kvinne med et barn er innkvartert i en offisiell flyktningleir i Schisto ved Aten. Andre forsøker å komme seg nordover ved hjelp av menneskesmuglere. Foto: Alkis Konstantinidis (Reuters / NTB scanpix)

Makedonsk politi har funnet 96 mennesker fra Syria, Afghanistan, Iran og Pakistan i en lastebil ved byen Gevgelija sør i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilen sto parkert langs hovedveien nord for grensen til Hellas da en politipatrulje oppdaget den. Det var ingen sjåfør til stede, og politiet gjennomsøkte derfor lastebilen.

Menneskesmugling over grensene på Balkan har økt raskt etter at landene i regionen stengte grensene for flyktninger og migranter i mars.

I juni aksjonerte gresk politi mot en provisorisk flyktningleir ved Idomeni nord i Hellas, der tusenvis av mennesker hadde levd under svært kummerlige forhold i månedsvis i håp om at grensen kom til å bli åpnet.

Mange er blitt innkvartert i vanlige flyktningleirer der det er meningen at de skal få behandlet sine asylsøknader og eventuelt bli sendt videre til andre europeiske land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus