Meny

Mange savnet og døde i flom sør i Kina

Et luftfoto av områder som er dekket av vann i provinsen Jiangsu i Kina. Foto: China Stringer Network (Reuters/ NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 100 mennesker er omkommet eller savnet etter at regn og uvær har skapt flom i Yangtze-elven. Kinesiske myndigheter frykter at tallet vil øke.

Anslagsvis 16 millioner mennesker er rammet av uværet som har lagt store landområder under vann langs Yangtze, Kinas lengste elv, skriver Beijing News.

Ved innsjøen Taihu, ikke langt fra Shanghai, er vannivåene på sitt høyeste siden 1954.

Les også: Tornado tok 51 menneskeliv i Kina

Flom er vanlig under regntiden på sommeren sør i Kina, men i år har regnfallene har vært spesielt kraftige. Det er ventet at uværet beveger seg nordover mot elven Huai i løpet av uken.

Kinas visestatsminister Wang Yang advarte i forrige måned mot et voldsomt uvær på grunn av El Niño, et værfenomen som oppstår med to til syv års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir uvanlig varmt.

Les også: Dødsstallene stiger kraftig etter tornado i Kina

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus