Beslagla 35 kilo kokain i diamantbelagt statue

Newzealandsk politi med oppsiktsvekkende funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke bare de glimrende diamantene som tiltrakk tollvesenets oppmerksomhet da en statue av et hestehode ankom New Zealand. En nærmere inspeksjon avslørte at statuen inneholdt hele 35 kilo kokain smuglet inn fra Mexico.

Beslaget er det største i newzealandsk historie. Kokainen er anslått til å ha en gateverdi på 83 millioner kroner.

Les også: Trente opp mus til å smugle narkotika

– En betydelig seier

Leder ved avdeling for organisert kriminalitet i New Zealand, Virginia Le Bas, forteller at kokainen var på vei til en adresse i byen Auckland da statuen ble beslaglagt.

– Dette er en betydelig seier for New Zealand. Vi bør være stolte av å ha avdekket smuglingsforsøket på et så tidlig stadium, sa hun til newzealandske medier i forbindelse med beslaget.

Tre personer – to meksikanere og en amerikaner – ble arrestert i forbindelse med aksjonen da de forsøkte å gå om bord i et fly til Hawaii fredag. De har blitt tiltalt for grov smugling av narkotika og kan, dersom de blir funnet skyldig, bli dømt til livstid i fengsel.

Unormalt stort beslag

Funnet knuser alle tidligere beslag av kokain i landet, som vanligvis ligger på omlag en kvart kilo i året. Etterforsker Colin Parmenter ved avdelingen for organisert kriminalitet i Auckland vil likevel ikke avskrive at kokainen var tiltenkt det newzealandske markedet.

– Dette forteller oss at det finnes en høy etterspørsel. Å tro at kokainen ikke kunne være tiltenkt det newzealandske markedet, ville vært naivt av oss, sa Parmenter.

Les også: Katt tatt i å smugle narkotika

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus