Flere drept i selvmordsangrep i Saudi-Arabia

Se video og bilder fra de kaotiske åstedene i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fire mennesker skal være drept i et selvmordsangrep i byen Medina i Saudi-Arabia. Også to andre steder i landet var det selvmordsaksjoner mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De drepte er medlemmer av sikkerhetsstyrkene i landet, melder TV-stasjonen Al Arabiya på Twitter . TV-stasjonen CNN melder også at fire personer er drept, med henvisning til opplysninger fra en ikke navngitt tjenestemann.

Selvmordsaksjonen skjedde utenfor Profetens moské, som regnes som det nest helligste stedet i islam. Bilder fra stedet viser et kjøretøy i brann og mye røyk.

– Vibrasjonene var svært sterke. Det hørtes ut som en bygning kollapset, sier Qari Ziyaad Patel (36) fra Sør-Afrika, som var på stedet.

Pilegrimer

Under fastemåneden ramadan, som avsluttes med høytiden id al-fitr denne uka, pleier det å være et stort antall pilegrimer i området ved Profetens moské. Medina anses for å være en av islams helligste byer.

Tidligere på dagen slo en selvmordsbomber til i nærheten av USAs konsulat i den saudiarabiske byen Jeddah, men ingen andre ble drept her. To sikkerhetsfolk ble lettere såret. Innenriksdepartementet i landet mener gjerningsmannen var en utlending som er bosatt i Saudi-Arabia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrep ved sjiamoské

I byen Qatif, ved Persiabukta, sprengte en selvmordsbomber seg utenfor en sjiamuslimsk moské.

– Garantert en selvmordsbomber. Jeg kan se liket, sa et øyevitne til nyhetsbyrået AFP.

Flere lokale innbyggere som AFP har snakket med, sier ingen andre ble såret i selvmordsaksjonen utenfor moskeen i Qatif.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepene i Saudi-Arabia. IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi har imidlertid oppfordret til angrep i landet. IS har i løpet av den siste uka hevdet å stå bak terrorangrep i Tyrkia, Bangladesh og Irak.