Meny

Flere drept i selvmordsangrep i Saudi-Arabia

Se video og bilder fra de kaotiske åstedene i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fire mennesker skal være drept i et selvmordsangrep i byen Medina i Saudi-Arabia. Også to andre steder i landet var det selvmordsaksjoner mandag.

De drepte er medlemmer av sikkerhetsstyrkene i landet, melder TV-stasjonen Al Arabiya på Twitter . TV-stasjonen CNN melder også at fire personer er drept, med henvisning til opplysninger fra en ikke navngitt tjenestemann.

Selvmordsaksjonen skjedde utenfor Profetens moské, som regnes som det nest helligste stedet i islam. Bilder fra stedet viser et kjøretøy i brann og mye røyk.

– Vibrasjonene var svært sterke. Det hørtes ut som en bygning kollapset, sier Qari Ziyaad Patel (36) fra Sør-Afrika, som var på stedet.

Pilegrimer

Under fastemåneden ramadan, som avsluttes med høytiden id al-fitr denne uka, pleier det å være et stort antall pilegrimer i området ved Profetens moské. Medina anses for å være en av islams helligste byer.

Tidligere på dagen slo en selvmordsbomber til i nærheten av USAs konsulat i den saudiarabiske byen Jeddah, men ingen andre ble drept her. To sikkerhetsfolk ble lettere såret. Innenriksdepartementet i landet mener gjerningsmannen var en utlending som er bosatt i Saudi-Arabia.

Angrep ved sjiamoské

I byen Qatif, ved Persiabukta, sprengte en selvmordsbomber seg utenfor en sjiamuslimsk moské.

– Garantert en selvmordsbomber. Jeg kan se liket, sa et øyevitne til nyhetsbyrået AFP.

Flere lokale innbyggere som AFP har snakket med, sier ingen andre ble såret i selvmordsaksjonen utenfor moskeen i Qatif.

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepene i Saudi-Arabia. IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi har imidlertid oppfordret til angrep i landet. IS har i løpet av den siste uka hevdet å stå bak terrorangrep i Tyrkia, Bangladesh og Irak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus