Meny

Abu Sayyaf står fast på krav om løsepenger

Politidirektør General Ricardo Marquez leder arbeidet med å få terroristgruppen Abu Sayyaf på Filippinene til å løslate det norkse gisselet Kjartan Sekkingstad (innfelt). Foto: Bullit Marquez (AP Photo / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Sayyaf-geriljaen står fast på at de vil ha løsepenger for sitt norske gissel Kjartan Sekkingstad.

– Det vil ikke bli flere ultimatum, sa Abu Sayyaf-talsmann Abu Rami til flere journalister søndag kveld, ifølge avisa Inquirer Mindanao.

Ramis uttalelse kom etter at president Rodrigo Dutertes rådgiver Jesus Dureza igjen sa at det ikke er aktuelt å utbetale løsepenger.

Geriljaen har krevd 300 millioner filippinske pesos (53 millioner norske kroner) for å sette Sekkingstad fri.

Les også: Vil forhandle om løslatelse av Sekkingstad

Søndag kveld sa Rami at de vet at løsepengene ligger klar til utlevering, og at de bare venter på at noen skal komme med dem.

Søndag sa den filippinske regjeringen ja til Abu Sayyafs ønske om å forhandle om løslatelse av Sekkingstad. Ifølge Dureza var det Rami som ba om forhandlinger med representanter for regjeringen.

Dureza bekreftet i et intervju med den statlige filippinske radiostasjonen dzRB at det er sendt utsendinger for å forhandle direkte med Abu Sayyaf-geriljaen i et forsøk på å få Sekkingstad frigitt.

Men han understreket at det ikke ville bli aktuelt å snakke om løsepenger.

Både norske og filippinske myndigheter har gjort det klart at de ikke vil innfri Abu Sayyafs krav om løsepenger, uansett hvilket beløp det måtte være snakk om.

Les også: – Kvinnelig gissel sluppet fri på Filippinene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus