Meny

Politiker hevder Belgia hadde informasjon om Paris-angriper

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgiske myndigheter viderebrakte ikke viktig informasjon om Saleh Abdeslam, den eneste overlevende mistenkte etter Paris-angrepene, sier en fransk politiker.

– Belgiske myndigheter visste at Salah Abdeslam tilhørte en jihadistbevegelse, hvorfor var ikke informasjonen lagret, spør politiker Sébastien Pietrasanta.

Om myndighetene hadde delt nøkkelinformasjon med nabolandet, kunne Abdeslam vært pågrepet kun timer etter angrepene i Paris i november i fjor, hevder han.

Fransk politi sjekket Abdeslams papirer på et sjekkpunkt nær den belgiske grensen morgenen etter angrepene som tok livet av 130 personer 13. november. Politiet lot Abdeslam gå etter en halvtime fordi han ikke var på listen over mistenkte. En drøy time senere informerte belgiske myndigheter om at han hadde tilknytning til en jihadistgruppe, og det gikk deretter ut ordre om å pågripe Abdeslam. Men da hadde han for lengst kommet seg videre.

Abdeslam ble pågrepet i Brussel 18. mars, etter fire måneder på rømmen som Europas mest ettersøkte mann.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus