Meny

Skip fant levninger fra styrtet egyptisk fly

EgyptAir-flyet styrtet i havet nord for Alexandria og sør for Kreta 19. mai. Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og alle de 66 personene ombord mistet livet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et redningsfartøy har funnet levninger etter passasjerer fra Egyptair-flyet som styrtet i Middelhavet i mai, ifølge den egyptiske havarikommisjonen.

Skipet John Lethbridge har hentet opp alle levninger av mennesker som er funnet. Levningene er brakt til den egyptiske havnebyen Alexandria, der de skal undersøkes, skriver nyhetsbyrået Reuters. Letingen i området der flyet styrtet kommer til å fortsette for å forsøke å finne flere levninger, sier havarikommisjonen i en uttalelse.

Levningene som er funnet, sendes til Kairo for DNA-analyser etter at de er undersøkt i Alexandria.

Les også: Svart boks fra EgyptAir-fly er reparert

Resultatene fra de svarte boksene i flyet indikerer at det var røyk om bord, men det er fortsatt ukjent hva som var årsaken til at flyet styrtet i havet nord for Alexandria og sør for Kreta 19. mai. Det kom aldri nødsignal, og ingen har tatt på seg ansvar for et eventuelt angrep.

Alle de 66 personene om bord Airbus A320-flyet omkom da flyet styrtet i havet. Av dem var 56 passasjerer, syv besetningsmedlemmer og tre sikkerhetspersonell. 30 var fra Egypt, 15 fra Frankrike, to fra Irak og én fra hvert av landene Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Portugal, Tsjad, Algerie og Canada.

Les også: DNA-prøver samlet inn fra EgyptAir-pårørende

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus