– Over 130 drept i bombeangrep i Bagdad

Folk samler seg rundt stedet der en bilbombe tok liv av en rekke mennesker i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix
Folk samler seg rundt stedet der en bilbombe tok liv av en rekke mennesker i Iraks hovedstad Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 131 mennesker, deriblant mange barn, ble drept da en bilbombe eksploderte i Bagdad natt til søndag, opplyser flere kilder til Al Jazeera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS, som jevnlig står bak lignende blodbad i den irakiske hovedstaden, sier de også står bak dette angrepet. Nyhetsbyrået AP melder at minst 86 mennesker ble drept da en lastebilbombe eksploderte i Karrada i sentrum av den irakiske hovedstaden rundt midnatt lokal tid.

Kilder i politiet og helsevesenet i byen opplyser til Al Jazeera søndag at tallet på drepte i bilbombeangrepet har steget til minst 131.

I tillegg ble rundt 200 mennesker såret, ifølge kildene. Angrepet skal være det verste i den irakiske hovedstaden så langt i år.

To angrep

Karrada er et middelklassestrøk i sentrum av Bagdad hvor flertallet av befolkningen er sjiamuslimer, og hvor det også bor mange kristne.

Bilbomben ble utløst idet mange unge mennesker og familier fortsatt var ute i gatene etter at solen gikk ned og fasten var brutt under den hellige måneden ramadan. Ifølge journalister på stedet skal mange av de drepte være barn.

Ekstremistgruppa IS sier i en melding at angrepet tok livet av et stort antall sjiamuslimer.

IS har tidligere stått bak en lang rekke angrep mot sivile sjiamuslimer, som ekstremistene anser for å være kjettere.

Mange familier

Også i den østlige delen av byen eksploderte en sprengladning natt til søndag, og her ble minst fem personer drept og 16 personer ble såret. Så langt er det ingen som har påtatt seg ansvaret for dette andre angrepet.

De siste angrepene i Bagdad skjer en drøy uke etter at den irakiske hæren erklærte at IS var drevet helt ut av byen Falluja. Falluja ligger om lag 50 kilometer vest for Bagdad.

Byen var den første ekstremistgruppa tok kontroll over, i 2014. Kampene for å gjenerobre byen var harde. I løpet av ukene offensiven pågikk, flyktet rundt 80.000 personer fra byen, opplyser FN.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus