Meny

Hæren i Bangladesh: – 20 utlendinger ble drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 20 sivile som ble drept i terroraksjonen i Bangladesh, var utlendinger, ifølge hæren i landet. De fleste var italienere og japanere.

Tidligere har landets statsminister Sheikh Hasina bekreftet at flere sivile mistet livet, uten å oppgi noe antall.

– Vi har hentet ut 20 døde mennesker. De fleste var brutalt hogd til døde med skarpe våpen, sier brigadegeneral Nayeem Ashfaq Chowdhury.

– Dette var en ekstremt avskyelig handling, sa Bangladeshs statsminister Sheikh Hasina i en TV-sendt tale lørdag.

Les også:   Dhaka: Alle angriperne drept

Seks angripere ble drept da soldater gikk til aksjon mot restauranten noen timer tidligere. Én av gjerningsmennene skal ha blitt pågrepet i live.

Dramaet begynte da gjerningsmennene stormet inn i restauranten og tok gisler fredag kveld. Restauranten ligger i bydelen Gushan, og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

Ekstremistgruppa IS hevder den står bak terroraksjonen.

Ni italienere

Ni italienere er identifisert blant de 20 utlendingene som ble drept i terroraksjonen i Bangladeshs hovedstad Dhaka, opplyser Italias utenriksminister.

Italias statsminister Matteo Renzi har bekreftet at italienere er blitt ofre for angrepet. Lørdag ettermiddag opplyser utenriksminister Paolo Gentiloni at ni døde italienere er identifisert, mens én italiener fortsatt er savnet etter blodbadet.

Tidligere har den bangladeshiske hæren opplyst at de fleste av de 20 ofrene var fra Italia og Japan.

Det er også én inder blant dem som ble drept under gisselaksjonen på restauranten Holey Artisan Bakery i bydelen Gulshan, ifølge myndighetene i India.

I tillegg er det sørkoreanere blant de døde, ifølge indiske kilder som nyhetsbyrået AP har snakket med.

– De fleste var brutalt hogd til døde med skarpe våpen, sa brigadegeneral Nayeem Ashfaq Chowdhury under en pressekonferanse i Dhaka tidligere lørdag.

Fordømmes

Børge Brende (H) fordømmer terrorangrepet i Bangladeshs hovedstad Dhaka. – Nå må voldsspiralen i Bangladesh snus, sier utenriksministeren.

– Jeg fordømmer på det sterkeste det forferdelige terrorangrepet på uskyldige sivile i en restaurant i Dhaka i går natt og i dag, da terrorister drepte 20 mennesker og holdt gisler i mange timer, sier Brende i en uttalelse.

To bangladeshiske politimenn ble også drept i angrepet.

– Mine tanker og kondolanser går til familiene til de drepte, og til de mange skadde, sier Brende.

Han påpeker at angrepet på restauranten Holey Artisan Bakery kommer på toppen av ekstremisters mange drap på sivile – deriblant aktivister, bloggere og minoriteter – det siste halvannet året.

– Slik meningsløs vold er og forblir helt uakseptabel. Nå må voldsspiralen i Bangladesh snus, sier den norske utenriksministeren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus