Meny

Minst to drept i gisseldrama i Dhaka

Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS hevder å stå bak angrepet mot en restaurant i Bangladeshs hovedstad Dhaka der væpnede menn har tatt et ukjent antall gisler. Minst to politifolk er drept.

Angriperne åpnet ild i restauranten i Dhakas ambassadestrøk fredag kveld, ifølge nyhetsbyrået AP. De to politibetjentene ble truffet i skuddvekslingen som fulgte, og de døde på sykehus senere samme kveld, ifølge polititalsmann Sheikh Nazmul Alam.

Lokale medier melder at minst 20 gjester og ansatte holdes som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery. Den ligger i bydelen Gulshan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

Ekstremistgruppa IS tar via sitt talerør Amaq på seg ansvaret for angrepet i Dhaka. I meldingen hevdes det at IS-medlemmer drepte 20 personer med ulike nasjonaliteter.

Lokalt politi har bekreftet at det var utenlandske gjester blant gislene. Men det er ikke bekreftet hvor mange som holdes som gisler, eller hvorvidt noen er drept i tillegg til de to politifolkene.

– Et ukjent antall mennesker er fortsatt inne, sier politibetjent Sayedur Rahman til AFP.

Minst 25 politifolk og én sivil er såret i forbindelse med angrepet i Dhaka. Tilstanden er kritisk for ti av dem, opplyser helsemyndighetene i Bangladesh.

Politiet har bekreftet at to politibetjenter er drept av de væpnede mennene som stormet en restaurant som er populær blant utlendinger, fredag kveld.

De 26 menneskene som behandles på sykehus, har blant annet skuddskader og brukne bein, opplyser sykehusmyndighetene til nyhetsbyrået AP sent fredag kveld.

Titalls mennesker er ifølge lokale medier blitt tatt som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery i området Gulshan

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus