Meny

Israel kutter utbetalinger til Palestina etter angrep

STENGER KRANA: Benjamin Netanyahu og Israel straffer palestinske myndigheter etter de siste knivdrapene. Foto: Ronen Zvulun / AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel kutter i den månedlige overførselen av palestinske skatteinntekter til palestinske myndigheter som straff for de siste angrepene.

Det opplyser statsminister Benjamin Netanyahu fredag.

– Netanyahu har gitt ordre om at hele støttebeløpet til terrorister og deres familier trekkes fra skatteinntektene som Israel månedlig overfører til den palestinske selvstyremyndigheten, opplyser statsministerens kontor.

Israel overfører månedlig store pengebeløp fra skatter og avgifter som er krevd inn på vegne av palestinerne.

I 2015 stanset Israel alle slike overførsler i flere måneder som straff for Palestinas søknad om medlemskap i Den internasjonale straffedomstolen ICC.

Hebron stengt

Israel stenger av Hebron og området rundt som følge av en rekke palestinske angrep på israelere de siste dagene.

Blokaden av Hebron-området rammer 700.000 palestinere i Hebron by og landsbyene rundt.

Talsmann for den israelske hæren, Peter Lerner, sier at også ytterligere hundrevis av soldater settes inn i byen etter at to israelere ble drept i området torsdag og fredag.

To angrep

Tiltakene ble kunngjort etter at to palestinere med få timers mellomrom gikk til angrep på israelere i Hebron-området på den okkuperte Vestbredden fredag.

I det siste tilfellet ble en israeler drept og to andre såret da en palestinsk mann åpnet ild mot bilen deres på en vei sør for Hebron. Israelske sikkerhetsstyrker jakter på mannen, som rømte etter skytingen.

Et par timer tidligere ble en palestinsk kvinne skutt og drept etter at hun ifølge israelske medier angrep israelske soldater med kniv i Hebron.

Israelsk politi sier at kvinnen gikk til angrep på soldatene ved Abraham-moskeen, der patriarken Abraham skal være gravlagt og er hellig for både jøder og muslimer. Ingen politifolk eller soldater ble skadd i angrepet.

13-åring drept

Angrepene fredag er de siste i en lang rekke voldshendelser på Vestbredden og i Israel det siste året.

Natt til torsdag døde en 13 år gammel amerikansk-israelsk jente etter at hun ble knivstukket på sitt eget soverom i bosetningen Kiryat Arba, like ved Hebron, av en 19 år gammel palestiner. Han ble skutt og drept av sikkerhetsfolk som ankom åstedet.

Senere torsdag knivstakk en palestinsk mann to personer i den israelske byen Netanya. Ingen av de to ofrene skal være alvorlig skadd, men palestineren ble skutt og drept.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus