Meny

Avspaserte i 15 år, kan få sparken

Det er usikkert hva de to arbeiderne har bedrevet tiden med under avspaseringen. Illustrasjonsfoto Foto: Jorge Saenz / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To arbeidere i en spansk by risikerer å få sparken etter ekstremt omfattende avspasering. Ordningen kan ha eksistert i 15 år.

De to skal ikke ha arbeidet en eneste dag fra januar 2015 til kommunens personalavdeling stilte spørsmål om fraværet i mai 2016.

En avtale om at kolleger kan avspasere på vegne av andre, skal ligge til grunn for ordningen. Det hevder i hvert fall de to arbeidernes fagforening.

Det skal være snakk om en gartner og en sjåfør i den spanske byen Jerez de la Frontera, melder både El Pais og The Local.

Det lokale bystyret skal også ha gitt ut en forklaring om saken på sine hjemmesider.

Les også: Nå vil statsministeren fjerne spanjolenes middagslur

Etter at saken ble kjent har en av de to mennene returnert til arbeid, mens den andre mener han har avspasering til gode.

Men de to skal ikke være de eneste med en potensielt svært god avspaseringsordning, skriver Huffington Post. Også i det lokale politiet er søkelyset rettet mot tre stykker som i fjor arbeidet henholdsvis 96, 66 og 47 dager.

Politibetjentene skal ha deltatt på møter på en lang rekke helgedager og dermed gjort seg fortjent til fridager. Kommunen stiller nå spørsmål ved om møtene i det hele tatt har funnet sted.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus