Representantenes hus stemmer over våpenkontroll

Paul Ryan, leder av Representantenes hus, sier kammeret vil stemme over våpenkontroll neste uke. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix
Paul Ryan, leder av Representantenes hus, sier kammeret vil stemme over våpenkontroll neste uke. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Representantenes hus i USA skal i neste uke stemme over forslag som blant annet vil hindre terrormistenkte fra å kjøpe våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet lederen av Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, torsdag. USA feirer nasjonaldag 4. juli, og etter det vil medlemmene stemme over forslagene, som ble nedstemt i Senatet i forrige måned.

Etter at republikanerne i Senatet fikk forhindret en innstramming i våpenlovene, svarte om lag 100 demokrater med en 25 timer lang sitt-ned-aksjon i

FILE - In this April 10, 2013, file photo, a man holds a newly-assembled AR-15 rifle in New Britain, Conn. A gun shop in McHenry, Ill., is raffling an AR-15 rifle to benefit victims of the June 12, 2016, nightclub shooting in Orlando, Fla. The semi-automatic weapon is similar to the one gunman Omar Mateen used in that shooting. (AP Photo/Charles Krupa, File) Foto: Charles Krupa / AP
FILE - In this April 10, 2013, file photo, a man holds a newly-assembled AR-15 rifle in New Britain, Conn. A gun shop in McHenry, Ill., is raffling an AR-15 rifle to benefit victims of the June 12, 2016, nightclub shooting in Orlando, Fla. The semi-automatic weapon is similar to the one gunman Omar Mateen used in that shooting. (AP Photo/Charles Krupa, File) Foto: Charles Krupa / AP

Representantenes hus. Ryan avfeide aksjonen som et PR-stunt, men nå har han likevel latt seg overbevise om en ny avstemning om våpenkontroll.

Han sier blant annet at kammeret skal stemme over en antiterrorpakke som omfatter en forskrift om å hindre mistenkte terrorister fra å kjøpe våpen.

Republikanerne har flertall i begge kamrene i Kongressen, og de har sammen med våpenlobbyen NRA tidligere nektet enhver form for endring i våpenlovene ettersom de mener det bryter med grunnloven. Men etter massakren i Orlando er det kommet nye krav, fordi gjerningsmannen Omar Mateen fikk kjøpe våpen til tross for at han har vært i FBIs søkelys tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus