Razzia mot Google i Spania

Foto: Jens Meyer / Ap

Spanske myndigheter raidet torsdag Googles kontorer i Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Reuters gjennomfører spanske myndigheter razziaen for å undersøke om IT-giganten betaler skatter slik de er pålagt.

En talsperson for Google sier i en kort uttalelse at selskapet oppfyller den spanske regnskapslovgivningen i Spania, i likhet med andre land selskapet opererer i.

Ifølge Reuters er Google innstilt på å samarbeid med spanske myndigheter.

I slutten av mai gjennomførte fransk politi en ransaking av Googles hovedkontor i Paris som ledd i etterforskningen av en skattesak.

Det er mistanke om at Google Ireland Ltd, med virksomhet i Frankrike, har unndratt skatt ved å ikke oppgi virksomhet i Frankrike til franske myndigheter.

Ifølge kilder i det franske finansdepartementet skylder nettkjempen 1,6 milliarder euro i skatt. Beløpet tilsvarer nesten 15 milliarder norske kroner.

Les også: Google går inn i norsk vindkraft

Google vil styrke helsesøk på mobil

Nettgiganter øker omsetningen i Norge

Fakta om Google Inc

* Amerikansk dataselskap som står bak søkemotoren Google og andre internettjenester.

* Grunnlagt i 1998 av Larry Page og Sergey Brin, som da var doktorgradsstudenter ved Standford-universitetet i California.

* Navnet er et ordspill på det engelske ordet «googol», som refererer til et ett-tall med hundre nuller bak. Tallet overgår antall atomer i universet, så navnet gjenspeiler selskapets mål om å organisere all tilgjengelig informasjon.

* Selskapets hovedkontor ligger i byen Mountain View i California. (©NTB)

Personvernpolicy