Theresa May vil erstatte Cameron

Storbritannias innenriksminister Theresa May. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Storbritannias innenriksminister Theresa May. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksminister Theresa May har formelt erklært seg som kandidat til å etterfølge David Cameron som leder av De Konservative og statsminister i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

May har sammen med tidligere London-ordfører Boris Johnson vært nevnt som favoritt til å overta toppvervene. Hun kunngjør sitt kandidatur i et brev til avisen The Times, skriver nyhetsbyrået AFP. I brevet lover May å samle Storbritannia og gjøre det til «et land som fungerer for alle».

– Om du kommer fra en vanlig arbeiderklassefamilie, er livet ditt mye tøffere enn mange i politikken forstår, skriver hun.

I likhet med David Cameron, var May blant dem som ønsket at Storbritannia skulle forbli medlem av EU. Boris Johnson, en profilert brexit-forkjemper, har foreløpig ikke erklært seg som kandidat, noe han kan gjøre fram til klokken 12 torsdag.

Tidligere onsdag kunngjorde både arbeidsminister Stephen Crabb og tidligere forsvarsminister Liam Fox at de ønsker å bli ny leder i Camerons konservative parti, skriver The Times.

Cameron sa opp ledervervet etter at britene stemte for å forlate EU under folkeavstemningen i forrige uke. Det er ventet at en ny leder vil bli valgt 9. september.