20.000 flere politifolk til Karachi

Tusenvis av mennesker møtte opp i den drepte sufi-sangeren Amjad Sabris begravelse. Foto: Akhtar Soomro / Reuters / NTB scanpix
Tusenvis av mennesker møtte opp i den drepte sufi-sangeren Amjad Sabris begravelse. Foto: Akhtar Soomro / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pakistan vil rekruttere 20.000 nye politifolk til Karachi etter at havnebyen er blitt rammet av en ny voldsbølge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2.000 av de nyansatte skal være tidligere soldater som skal gi politiet trening i å takle terrorister og kriminelle, opplyser Pakistans innenriksminister Chaudhry Nisar Ali Khan.

Karachi, Pakistans mest folkerike by, anses som en av verdens mest ustabile byer. Den er svært utsatt for vold utført av militante islamister, kriminelle gjenger og andre væpnede grupper.

Kunngjøringen om flere politifolk i byen kommer under en uke etter at Amjad Sabri, Pakistans mest kjente sufi-sanger, ble skutt og drept av ukjente menn på motorsykkel. Senere har en gruppe med tilknytning til Taliban tatt ansvar for angrepet.

I forrige uke ble i tillegg sønnen til den øverste dommeren i provinsen bortført av væpnede menn. Politiet mistenker at gjerningsmennene vil bruke ham som forhandlingskort for å gå frigitt arresterte kamerater.

Les også: Mange barn blant dødsofrene i Lahore

Ekspert tror det blir flere angrep i Pakistan

Personvernpolicy