Corbyn sparket skyggeutenriksminister

Labour-leder Jeremy Corbyn er under press etter EU-avstemningen. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB scanpix
Labour-leder Jeremy Corbyn er under press etter EU-avstemningen. Foto: Neil Hall / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er omfattende uro i Labour og press mot partileder Jeremy Corbyn i etterkant av den britiske EU-avstemningen. Lørdag kveld sparket Corbyn sin skyggeutenriksminister, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dype splittelser i Labour har kommet til syne etter at britene stemte for å melde seg ut av EU. Corbyn stilte seg på bli-siden i debatten, sammen med statsminister og Tory-leder David Cameron. Flere har beskyldt Corbyn for å ha vært altfor passiv og at han ved å ikke ta et klarere og tydeligere standpunkt for fortsatt medlemskap, bidro til at brexit-siden vant.

Cameron har allerede kunngjort at han trekker seg, og lørdag leverte to av Labours parlamentsmedlemmer inn mistillitsforslag mot Corbyn.

Les også: Corbyn: – Vi trenger en vennligere politikk

Labour-lederen sier han vil fortsette til tross for kritikken mot ham. Men skyggeutenriksminister Hillary Benn får ikke være med videre. Benn oppmuntret partimedlemmer til å gå av dersom Corbyn ikke ville trekke seg. I stedet endte det med at Benn selv ble avskjediget av Corbyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge BBC sier en talsmann at Corbyn hadde «mistet tilliten» til Benn.

Corbyn har avfeid mistillitsforslaget som er levert inn, men det vil likevel trolig dominere Labours gruppemøte i Parlamentet mandag.

Les også:

Labour-politiker døde etter angrep utenfor Leeds

Derfor gnir Putin seg i hendene over «brexit»

Brexit kan gi høyere oljeetterspørsel