23 døde i oversvømmelser i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 23 personer har mistet livet i flom i den amerikanske delstaten West Virginia. Flere er hjemløse, og folk har blitt hentet med helikopter etter å ha blitt fanget av vannmassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er utbredte og omfattende skader. Vi konsentrerer oss først og fremst om søke- og redningsarbeid. Jeg hadde planlagt å fly over de rammede områdene selv i dag, men det var ikke mulig, ettersom alle delstatens fly og helikoptre for tiden brukes til å hjelpe folk, sa guvernør Earl Ray Tomblin på en pressekonferanse etter at kraftig regnvær førte til oversvømmelser.

Så langt er minst 23 mennesker bekreftet omkommet.

– Masseødeleggelse

– Dette er voldsomt. Bygninger er ødelagt. Biler har blitt skylt av gårde. Trær og autovern er ødelagt. Jordmasser har flyttet på seg, og vannrør har dukket opp i dagen og blitt ødelagt. Dette er masseødeleggelse på et nivå som jeg aldri før har opplevd, sier brannsjef Wayne Pennington i Lewisburg i fylket Greenbrier.

Dette fylket er blant de hardest rammede. Minst 15 av ofrene omkom her.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de døde er en åtte år gammel gutt som ble skylt av gårde da han gikk ved bredden av en bekk sammen med moren og søsteren sin, opplyser en lokal TV-stasjon. Etter tre timers søk ble gutten funnet omkommet.

Unntakstilstand

Tomblin har innført unntakstilstand i 44 av delstatens 54 fylker og innkalt 500 soldater for å bistå i søk- og redningsarbeid.

Minst seks fylker er rammet og rundt 66.000 mennesker har mistet strømmen, forteller guvernøren. Nasjonalgarden har sendt inn et mannskap på 200 personer for å bistå lokale myndigheter i åtte fylker med å redde overlevende fra vannmassene, samt søke etter mulige savnede. Det er opprettet 17 mottakssentre for folk som trenger tak over hodet, og den føderale beredskapsetaten er ventet til området i løpet av helgen.

Torsdag dumpet uværet nesten 230 millimeter nedbør over delstaten i det den amerikanske værtjenesten beskriver som en hendelse «som inntreffer en gang hvert tusende år».