– Kvinnelig gissel sluppet fri på Filippinene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marites Flor, som har vært holdt fanget av Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene sammen med Kjartan Sekkingstad, er sluppet fri. Situasjonen for det norske gisselet er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norske myndigheter er kjent med løslatelsen av det filippinske gisselet, opplyser kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet (UD) Frode Andersen til NTB fredag morgen.

Flor ble sammen med nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) og to mannlige canadiere bortført fra ferieanlegget Oceanview Resort på øya Samal natt til 22. september i fjor.

– Hun ble sluppet fri tidlig fredag morgen, i provinsen Sulu. Vi vet ikke om det ble betalt løsepenger, sier politiets talsmann, Wilfredo Cayat, til AFP, ifølge NRK.

To drept

De to canadierne, John Ridsdel og Robert Hall, er allerede drept av Abu Sayyaf fordi kravet om løsepenger ikke ble innfridd.

Situasjonen for det norske gisselet er ikke kjent.

– Vi følger Kjartan Sekkingstads situasjon nøye, og arbeider for å bidra til en fredelig løsning på denne saken, sier Andersen, som legger til at de er i nær kontakt med sine partnere og med familien.

– Det viktigste for oss er gislenes liv og helse.

Løsepenger

Den militante islamistgruppen Abu Sayyaf krevde 3. november rundt 180 millioner norske kroner, for hvert av gislene, men reduserte kravet til 55 millioner kroner for hvert gissel.

Norske, canadiske og filippinske myndigheter har avslått kravet om løsepenger.