Trump slår et slag for «raseprofilering»

USA bør seriøst vurdere å bruke såkalt raseprofilering som et verktøy i kampen mot terrorisme, mener Donald Trump. Foto: Nancy Wiechec / Reuters / NTB scanpix
USA bør seriøst vurdere å bruke såkalt raseprofilering som et verktøy i kampen mot terrorisme, mener Donald Trump. Foto: Nancy Wiechec / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump fremhever Israel som et vellykket eksempel på hvordan myndigheter kan bekjempe terror gjennom å kontrollere folk fordi de er muslimer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er virkelig nødt til å vurdere profilering seriøst, sier den antatte republikanske presidentkandidaten til CBS søndag på spørsmål om han synes muslimer bør utsettes for ekstra kontroller i USA.

Han viser til såkalt raseprofilering, en diskriminerende praksis fra politi og andre myndigheter. Det innebærer at maktbruk rettes mot personer fordi de tilhører en bestemt etnisk gruppe eller religion, har utenlandsk utseende eller kjennetegn.

Afroamerikanere, latinoer, muslimer og andre minoriteter har i mange tiår anklaget politiet for raseprofilering, som er et betent tema i USA.

Trump sier at han hater konseptet, men argumenterer for at man må bruke sunn fornuft. Han trekker fram Israel og Frankrike som eksempler til etterfølgelse.

– Du ser på Israel og du ser på andre, de gjør det, og de gjør det på vellykket vis, sa Trump ifølge Haaretz.

Les også:

Trump svarer republikanerne som vil dumpe ham

Trump svarer republikanerne som vil dumpe ham

Trump: – Jeg hadde rett om islamistisk terror