Pentagon: Russland angrep USA-støttede opprørere

Pentagon anklager Russland for å ha gjennomført flyangrep mot en militærleir sør i Syria, der det befant seg USA-støttede opprørere og amerikanske soldater. Foto: Reuters / NTB scanpix
Pentagon anklager Russland for å ha gjennomført flyangrep mot en militærleir sør i Syria, der det befant seg USA-støttede opprørere og amerikanske soldater. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pentagon anklager russiske styrker for å ha angrepet USA-støttede opprørere sør i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skal ha vært rettet mot en militærleir i al-Tanaf der USA-støttede opprørere ifølge den amerikanske forsvarsledelsen var samlet for å koordinere kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS. Amerikanske soldater skal også ha vært til stede i leiren.

Les også: Russlands forsvarsminister besøkte Assad

Opprørerne tilhørte Syrias nye hær (SNA), som er det siste av flere amerikanske forsøk på å stable en moderat opprørsgruppe på beina i Syria.

Ifølge Pentagon var det også opprørere fra USA-støttede irakiske militsgrupper til stede i leiren.

Les også: Syria hevder at franske og tyske soldater er i landet

SNA trenes av amerikanske og britiske instruktører i Jordan, der også Norge har lovet å sende instruktører for å trene opp syriske opprørere.

USA har overfor Russland gitt uttrykk for «dyp bekymring» etter angrepet mot styrker som har sluttet opp om våpenhvilen i Syria, opplyser Pentagon-talsmannen Peter Cook.