Politiet rev ned alle Christianias hasjboder

København-politiet gikk fredag i gang med å fjerne hasjboder i Pusher Street i Christiania. Ritzau omtaler aksjonen som et mulig høydepunkt i en nesten fire år lang målrettet innsats mot organisert hasjhandel i den danske hovedstaden. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
København-politiet gikk fredag i gang med å fjerne hasjboder i Pusher Street i Christiania. Ritzau omtaler aksjonen som et mulig høydepunkt i en nesten fire år lang målrettet innsats mot organisert hasjhandel i den danske hovedstaden. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i København fjernet alle hasjbodene på Pusher Street i Christiania i en aksjon som gikk relativt fredelig for seg fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da politiet var ferdig med jobben og trakk seg ut av fristaden sent på ettermiddagen, ble det kastet stein mot politiet. Det opplyser Dannie Riise, som leder politiets Taskforce Pusher Street.

– Da vi trakk oss ut, ble det kvittert med stein og kinaputter, men vi har ikke brukt tåregass slik noen påstår, sier Riise.

Politiaksjonen startet ved middagstider fredag, og i løpet av dagen fjernet politiet i alt 30 hasjboder. Mens arbeidet pågikk, kastet folk egg på politiet.

17 personer ble pågrepet under aksjonen, opplyste politiet tidligere fredag. Det er uklart om noen av dem siktes for noe som er så alvorlig at de blir fremstilt for varetektsfengsling, skriver Ritzau.

Politiet begrunner den store aksjonen med et håp om å kunne få bukt med organisert kriminalitet og åpenlys hasjhandel i området. Noen av Christianias drøyt 800 innbyggere uttalte fredag at langerne og deres salgsboder kommer til å dukke opp igjen straks politiet har forlatt stedet.